ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΩΝ SOCIAL MEDIA

Google

Οι ιδρυτές των διασημότερων social media:

Οι ιδρυτές την διασημότερων social media

Λάρυ Πέιτζ

ιδρυτές την διασημότερων social media

Σεργκέι Μπριν

Πηγαίνοντας πίσω στην αρχή πάντως, οι ιδρυτές της Google, Λάρυ Πέιτζκαι Σεργκέι Μπριν , αρχικά δεν ενδιαφέρονταν για την ανακάλυψη ενός καλύτερου τρόπου αναζήτησης.

Το κίνητρο

Το κίνητρο ήταν πιο επιστημονικό. Οι Πέιτζ και Μπριν συνειδητοποίησαν λοιπόν ότι αν μπορέσουν να βρουν έναν τρόπο για να αναλύουν όλες τις συνδέσεις στον εκκολαπτόμενο παγκόσμιο ιστό του διαδικτύου θα μπορούσαν να κατατάξουν κάθε σελίδα ανάλογα με την αξιοπιστία της σε συγκεκριμένα θέματα.

Youtube
Οι ιδρυτές την διασημότερων social media

Τσαντ Χάρλεϊ

Οι ιδρυτές την διασημότερων social media

Στηβ Τσεν

Οι ιδρυτές την διασημότερων social media

Τζουντ Καρίμ

Το YouTube ιδρύθηκε από τον Τσαντ Χάρλεϊ , τον Στηβ Τσεν και τον Τζουντ Καρίμ ,  οι οποίοι ήταν όλοι πρώην υπάλληλοι της PayPal. Ο Χάρλεϊ σπούδασε σχεδιασμό (Designers), και ο Τσεν με τον Καρίμ σπούδασαν πληροφορική μαζί στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις της Ουρμπάνας.

Instagram
Οι ιδρυτές την διασημότερων social media

Κέβιν Σίστρομ

Οι ιδρυτές την διασημότερων social media

Μάικ Κρίγκερ

Η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργήθηκε από δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000.000 Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Το 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια Η.Π.Α.

Facebook
Οι ιδρυτές την διασημότερων social media

Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ίδρυσε το Facebook στις 4 Φεβρουαρίου 2004 ως μέλος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Αρχικά δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι φοιτητές του Χάρβαρντ ενώ αργότερα επεκτάθηκε για την Ivy League (χαρακτηρισμός μιας ομάδας οκτώ ελίτ πανεπιστημίων των ΗΠΑ). Το όνομα της ιστοσελίδας προέρχεται από τα έγγραφα παρουσίασης των μελών πανεπιστημιακών κοινοτήτων μερικών Αμερικάνικων κολεγίων και προπαρασκευαστικών σχολείων που χρησιμοποιούσαν οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές για να γνωριστούν μεταξύ τους. Το 2005 το δικαίωμα πρόσβασης επεκτάθηκε σε μαθητές συγκεκριμένων λυκείων και μέλη ορισμένων μαθητικών κοινοτήτων. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2006 η υπηρεσία έγινε προσβάσιμη σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη που η ηλικία του ξεπερνούσε τα 13 χρόνια.

Linkedin
Οι ιδρυτές την διασημότερων social media

Ρέιντ Χόφμαν

Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2002 από τον  Ρέιντ Χόφμαν, αλλά ξεκίνησε επίσημα στις 5 Μαΐου του 2003. Η έδρα της εταιρίας είναι στη Σίλικον Βάλλεϋ και έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο. Τα εγγεγραμμένα μέλη του έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το προσωπικό επαγγελματικό τους προφίλ, να συνδεθούν με άλλους χρήστες, να αναζητήσουν εργασία, αλλά και να δημιουργήσουν πελατολόγιο.

Twitter
Οι ιδρυτές την διασημότερων social media

Τζακ Ντόρσεϊ

Δημιουργήθηκε την 21 Μαρτίου του 2006 από τον Τζακ Ντόρσεϊ και δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου. Η υπηρεσία έγινε γρήγορα δημοφιλής και σήμερα έχει 305 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες (2015). Είναι ένας από τους δέκα πιο δημοφιλείς ιστοτόπους του διαδικτύου.

Pinterest
Μπεν Σίλμπερμαν

Μπεν Σίλμπερμαν

 Πολ Σιάρα

 Πολ Σιάρα

Έβαν Σαρπ

Έβαν Σαρπ

Το Pinterest δημιουργήθηκε το 2009 από τους Μπεν Σίλμπερμαν, Πολ Σιάρα και Έβαν Σαρπ. Η πλατφόρμα λειτούργησε από τον Μάρτιο του 2010 σε δοκιμαστική κατάσταση. Η εφαρμογή για iOS δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2011, ενώ η έκδοση για Android τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους

Αυτοί λοιπόν είναι οι ιδρυτές των διασημότερων social media.