MediaBox

Κατασκευή ιστοσελίδας με Custom Design

Στο σημερινό ψηφιακό τοπίο, όπου η παρουσία στο διαδίκτυο είναι όχι μόνο απαραίτητη, αλλά καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την ανάπτυξη μιας επιχείρησης, η ιστοσελίδα αποτελεί «βιτρίνα» της εταιρείας ή του προσωπικού σας brand. Είναι ο ψηφιακός χώρος όπου οι επισκέπτες θα σχηματίσουν τις πρώτες εντυπώσεις για τα προϊόντα ή τις υπηρεσία σας, θα καλλιεργήσουν μαζί σας μία σχέση και θα γίνουν τελικά πελάτες. Είτε πρόκειται για eshop είναι για ένα ενημερωτικό website, τα έτοιμα πρότυπα (templates) είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Εδώ μπαίνει η κατασκευή ιστοσελίδας με custom design, που έρχεται για να αλλάξει το παιχνίδι!

Τι σημαίνει όμως custom website και σε ποια σημεία διαφέρει από τα έτοιμα templates; Πώς μπορεί να ωφελήσει την επιχείρησή σας και την ψηφιακή της παρουσία; Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η κατασκευή ιστοσελίδας με custom design και γιατί αξίζει να την επιλέξετε.

Τι είναι το website με custom design;

H κατασκευή ιστοσελίδας με custom design περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας μοναδικής ψηφιακής εμπειρίας, η οποία είναι προσαρμοσμένη ειδικά στην ταυτότητα της επιχείρησής σας, τους στόχους και το κοινό σας. Σε αντίθεση με τα έτοιμα templates ιστοσελίδων, τα οποία προσφέρουν κατά κανόνα περιορισμένες επιλογές προσαρμογής και τείνουν να μοιάζουν μεταξύ τους, ένα website με custom design δημιουργείται από το μηδέν, με τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας επιχείρησης και να αντικατοπτρίζει την ταυτότητά της.

Εκτός από τον σχεδιασμό αυτό καθαυτό, ένα μοναδικό website περιλαμβάνει επίσης και διάφορες λειτουργικότητες, οι οποίες υλοποιούνται για να εξυπηρετούν τους στόχους της επιχείρησής σας.

Γιατί μπορεί να το χρειάζεται η επιχείρησή σας;

Αν και μία προσαρμοσμένη λύση θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε και να αποκτήσετε πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού σας, το αν είναι απαραίτητη για την επιχείρησή σας εξαρτάται από τον τύπο της επιχείρησης σας και τους στόχους σας.

Για παράδειγμα, αν διαθέτετε ένα εστιατόριο και θέλετε να έχετε μία απλή παρουσία, ένα website φτιαγμένο σε έτοιμο template μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες σας, όπως το μενού, τις πληροφορίες επικοινωνίας και την τοποθεσία. Αν, από την άλλη, θέλετε να κάνετε το εστιατόριό σας να ξεχωρίσει παρέχοντας επιπλέον υπηρεσίες, όπως ένα σύστημα κρατήσεων, τότε η custom κατασκευή είναι μονόδρομος.

Κατασκευή website custom design

Τα πλεονεκτήματα της κατασκευής ιστοσελίδας με custom design​

1.Ενίσχυση του brand identity

Το website σας αποτελεί μία επέκταση του brand σας. Ένα custom design εξασφαλίζει ότι η online παρουσία σας ευθυγραμμίζεται πλήρως με την εταιρική σας ταυτότητα, κάτι που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μία συνεπή εμπειρία για τους επισκέπτες σας, που θα τους κάνει να σας θυμούνται. Από τα χρώματα και την τυπογραφία, μέχρι τη δομή, τις εικόνες και τη φωτογραφία, ένα custom design θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε τα στοιχεία εκείνα που θα αντικατοπτρίζουν στο έπακρο την ουσία του brand σας.

Η ολοένα και αυξανόμενη δημοτικότητα των social media ως μέσα εύρεσης και αγοράς προϊόντων κλείνει το μάτι στις ομάδες του marketing για τα κανάλια στα οποία θα πρέπει να εστιάσουν για να πετύχουν πωλήσεις. Μάλιστα, το 50% των καταναλωτών παγκοσμίως αναφέρουν πως χρησιμοποιούν τα social media για να ανακαλύψουν προϊόντα.

2.Προσαρμοσμένη εμπειρία χρήστη

H εμπειρία του χρήστη δεν βγαίνει σε ένα μέγεθος! Είναι σημαντικό όταν κάποιος επισκέπτεται τη σελίδα σας να έχει μία εμπειρία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του και στο πρόβλημα που λύνει η επιχείρησή σας. Μία custom ιστοσελίδα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε την κατάλληλη πλοήγηση, τις αλληλεπιδράσεις και το περιεχόμενο που θα «μιλάνε» στο κοινό που στοχεύετε. Κατανοώντας τις μοναδικές ανάγκες και προτιμήσεις των χρηστών σας, μπορείτε στη συνέχεια να βελτιώνετε το ταξίδι τους στο website σας και, κατά συνέπεια, να αυξάνετε τις πωλήσεις σας.

3.Καλύτερη λειτουργικότητα και ευελιξία

Τα έτοιμα templates έχουν συχνά περιορισμούς όσον αφορά τη λειτουργικότητα και την ευελιξία τους. Ένα custom design, από την άλλη, σας δίνει την ελευθερία να ενσωματώσετε εξελιγμένες λειτουργικότητες και εργαλεία στην ιστοσελίδα σας και να την προσαρμόζετε καθώς αναπτύσσεται η εταιρεία σας, καθώς οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Τα templates δεν επιτρέπουν την προσαρμογή αυτού του επιπέδου, αφού σας περιορίζουν σε plugins που προσφέρουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

4.Αποδοτικότερο Search Engine Optimization (SEO)

Μία custom ιστοσελίδα προσφέρει περισσότερες επιλογές βελτιστοποίησης ως προς τις μηχανές αναζήτησης, το λεγόμενο Search Engine Optimization (SEO). Από έναν καθαρό κώδικα και γρηγορότερους χρόνους φόρτωσης, μέχρι το responsiveness για κινητές συσκευές, κάθε πλευρά του site σας μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να βελτιώσει τις κατατάξεις του στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό, με τη σειρά του, θα φέρει περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα στο website σας.

Κατασκευή ιστοσελίδας με custom design: Επιλέγοντας τον κατάλληλο συνεργάτη

Επενδύοντας σε ένα custom website, όχι μόνο αναβαθμίζετε το brand σας αλλά δημιουργείτε και μια συναρπαστική εμπειρία που έχει την κατάλληλη απήχηση στο κοινό σας. Η δημιουργία ενός custom website είναι μια συνεργατική διαδικασία, που απαιτεί τη σωστή εξειδίκευση, δημιουργικότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια. Γι’ αυτό, αναζητήστε έναν συνεργάτη που κατανοεί το όραμά σας, επικοινωνεί αποτελεσματικά και έχει αποδεδειγμένο portfolio παροχής λύσεων υψηλής ποιότητας.

H εξειδικευμένη ομάδα της MediaBox αποτελείται από ειδικούς στο Design, στο Development και στον στρατηγικό σχεδιασμό ψηφιακών λύσεων, για κάθε επιχείρηση που θέλει να ξεχωρίσει στον online κόσμο. Επικοινωνήστε μαζί μας, για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να δημιουργήσουμε μαζί τις λύσεις που θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα!